Новини
Події

Хмельницький апеляційний суд розглянув “газову” справу

Хмельницький апеляційний суд підтримав рішення Кам’янець-Подільського міськрайонного та залишив без задоволення апеляційну скаргу кам’янчанина, у якій він вимагав визнати дії ПАТ «Хмельницькгаз» і ТОВ «Хмельницькгаззбут» протиправними. Як повідомляє прес-служба суду, чоловік вимагав визнати незаконним нарахування плати за спожитий природний газ, згідно із показами загальнобудинкового лічильника, а не відповідно до норм споживання.  Позивач вважав, що нарахування йому плати за показами загальнобудинкового лічильника ставить його у нерівне становище з власниками квартир із індивідуальними лічильниками.

“Натомість представники газівників позову не визнали, адже на момент встановлення загальнобудинкового лічильника не були зобов’язаними встановлювати індивідуальні засоби обліку”, – йдеться в повідомленні.

Суд першої інстанції визнав дії газівників правомірними. Вони, згідно із частиною другою статті 32 Закону України «Про комунальні послуги», якщо є засоби обліку,  можуть нараховувати плату за спожитий газ виключно на підставі їх показників.

“На час виникнення спірних правовідносин ні Законом, ні підзаконними нормативними актами не було передбачено встановлення виключно індивідуальних лічильників газу, а визначено обов’язок суб’єкта господарювання, що здійснює розподіл природного газу на відповідній території забезпечення приладового комерційного обліку газу. Належних та допустимих доказів того, що відповідачами станом на квітень місяць 2017 року в порушення вимог чинного законодавства було встановлено загальнобудинковий вузол обліку суду не надано”, – йшлося у рішенні Кам’янець-Подільського міськрайонного суду.

Хмельницький апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляційної скарги чоловіка і залишив рішення без змін.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS