Новини
Суспільство

“Совість облдержадміністрації”: що зробила за два роки громадська рада

Громадська рада при Хмельницькій облдержадміністрації завершує роботу у нинішньому складі. Колегіальний орган з 35 представників займався громадським контролем за діяльністю обласних посадовців упродовж двох років. У березні у раді відбудеться чергове оновлення складу. Чого вдалося досягти протягом цього часу, йдеться у сюжеті МТРК “Місто”.

“Багато ми питань розглянули, з них понад 60 відсотків мають позитивні рішення. Я думаю, що це непоганий результат, враховуючи, що у нас немає прямої гілки влади”, – зазначив голова громадської ради при Хмельницькій ОДА Володимир Юр’єв.

Представники громадської ради працювали у семи комісіях, зокрема фахівці з питань екології долучилися до вирішення питання з хмельницьким сміттєзвалищем, термін експлуатації якого завершився ще 25 років тому.

“У цих питаннях ми неодноразово звертали увагу, що потрібно вирішувати проблему із земельною ділянкою, і цього року ця проблема поставлена в ряд тих, що фінансуватимуться у поточному році”, – пояснила представниця громадської ради Наталія Міронова.

Однією із ініціатив громадської ради була й адаптація інформації про бюджет краю для відвідувачів сайту ОДА.

“Мається на увазі питання формування фондів заробітної плати тощо”, – додала представниця громадської ради Наталія Степанова.

Ще одним напрямком роботи громадської ради стала допомога сім’ям, родичі яких безвісти зникли у зоні проведення бойових дій на Сході, або потрапили в полон.

“Ця кількість на момент створення програми була 11 осіб, зараз з числа тих, кому допомагає ОДА, хто потрапив у полон, кількість збільшується з 6 до 30”, – розповів представник громадської ради Володимир Шрубковський.

Водночас представниця громадської ради Оксана Каденко називає ОДА не цілком відкритою для співпраці з цим громадським колегіальним органом.

“Тому громадській раді наступного скликання буде над чим працювати, а ХОДА прийдеться удосконалювати свої механізми”, – резюмувала Оксана Каденко.

А заступниця голови ОДА Світлана Павлишина відзначила вклад ради у програму поводження з твердими побутовими відходами, а сам колегіальний орган назвала “совістю облдержадміністрації”.

У березні відбудеться чергове переобрання представників громадської ради. У 2017 році із 150 претендентів за допомогою рейтингово голосування обрали 35. Стільки ж представників буде наступної каденції.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS