Новини
Інфраструктура

На Хмельниччині відреставрують палац Сенявських-Чарторийських і створять музей Кармелюка

Під час засідання Ради регіонального розвитку Летичівського району затвердили Перспективний план розвитку Летичівщини на 2019-2021 роки. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

“При визначенні завдань на наступні три роки були враховані найнагальніші потреби територіальних громад. Основні положення плану стосуються реконструкції, будівництва, капітальних та поточних ремонтів об’єктів, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів району, у всіх сферах діяльності”, – наголосила голова райдержадміністрації Ірина Матлаєва.

Об’єкти культури: реставрація Палацу Сенявських-Чарторийських в Державному історико-культурному заповіднику  «Межибіж», капітальний ремонт покрівлі Ярославського сільського будинку культури, капітальний ремонт приміщення Меджибізької дитячої дитячої школи мистецтв, реконструкція будівлі під музей Устима Кармелюка по вул. Чорновола, 3 в смт. Летичів, капітальний  ремонт приміщення комунальної установи «Летичівський будинок культури» Летичівської селищної ради.

Об’єкти житлово-комунального господарства: будівництво артезіанської свердловини в селех Лисогірка, Требухівці та Русанівці  Летичівського району, реконструкція водогону в селах Лисогірка та Требухівці, завершення реконструкції очисних споруд смт Летичів, будівництво  мережі водопостачання в селах Сахни та Козачки, влаштування водозабору підземних вод з розвідувально-експлуатаційної свердловини для господарсько-питних потреб населення села Білецьке Летичівського району, будівництво розвідувально-експлуатаційної свердловини для забезпечення господарсько-питного водопостачання в селах Суслівці та Варенка Летичівського району, будівництво каналізаційного колектору для підключення житлового масиву по вул. Кармалюка в смт Летичів, реконструкція мережі водопостачання вул. Гончарна смт Летичів, будівництво свердловини для господарсько-питного водопостачання в селі Вербка та інші.

Також планується капітальний ремонт Голосківської амбулаторії загальної практики сімейної медицини, нове будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Митківці, завершення капітального ремонту відділення екстреної медичної допомоги Летичівської ЦРЛ, капітальний та поточний ремонт інфекційного та терапевтичного відділення ЦРЛ, придбання медичного обладнання для комунального некомерційного підприємства «Летичівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Летичівської селищної ради.

В освітній галузі заплановано капітальний ремонт Ярославського дошкільного навчального закладу ясла-садочок «Дзвіночок» та  Требуховецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, реконструкція корпусів №2 і №3 Летичівського ліцею №1 , реконструкція Голенищівського ліцею імені Анатолія Даниловича Локазюка (заміна даху), капітальний ремонт Летичівського центру розвитку дитини «Калинонька» (утеплення стін, заміна покриття даху та утеплення перекриття), а також  заміна теплотраси у Летичівському ліцеї № 3.

Об’єкти спортивної інфраструктури:  Будівництво футбольного поля зі штучним покриттям по вул. Замкова, 19 в смт. Меджибіж, реконструкція стадіону “Колос” з будівництвом спортивного комплексу по вул. І.Франка, 37/1 в смт  Летичів, капітальний ремонт басейну в Летичівському ліцеї №3, облаштування спортивного майданчика із штучним покриттям у Летичівському ліцеї № 1.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS