Новини
Здоров’я

Реформа медицини: на Хмельниччині триває будівництво медамбулаторії

У селі Новокостянтинів Летичівського району триває будівництво нової амбулаторії загальної практики сімейної медицини, що розпочалося минулого року. Передбачається, що амбулаторія обслуговуватиме майже 1800 мешканців сіл Новокостянтинів, Рожни,  Кудинка, Свічна, Антонівка, Суслівці, Попівці, Копитенці, Чапля та Юрченки.

Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, на це будівництво у 2018 році з державного бюджету  освоєно 2 млн. 602 тис. 765 грн., з бюджету Летичівської ОТГ – 357 тис. 788 грн.

Днями завідувач Новокостянтинівської АЗПСМ, лікар загальної практики сімейної медицини Ольга Дяковська отримала технічний паспорт та ключі від новенького службового автомобіля Renault DUSTER.

“Цей автомобіль якнайкраще враховує потреби лікаря на селі, адже він повнопривідний, працює на дизпаливі, при цьому має невелику  витрату палива – всього 4,8 л на 100 км. Звичайно, можна було і зекономити, придбавши автомобілі із переднім приводом та бензиновими двигунами, як це зробили деякі інші області, але чи справді це буде економія? Я так не думаю, адже модель, придбана для Хмельниччини, має набагато кращі показники прохідності та потребує менше затрат на пальне. Ми інвестуємо у здоров’я наших громадян, і я впевнений, що ці інвестиції себе абсолютно виправдають, ” – сказав голова ОДА Вадим Лозовий.

Нагадаємо, це одна з 27 амбулаторій, які з’являться на Хмельниччині в рамках реалізації програми Президента України “Доступна медицина”.

Як відомо, Хмельниччина отримала 23 нових автомобілі для медичних амбулаторій.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS