Новини
Інфраструктура

У Полонному відремонтують майже 4 кілометри дороги

На території міста Полонного планують провести поточний ремонт автомобільної дороги. Аби питання вирішити швидше, звернулися до народного депутата України Романа Мацоли, проводили з ним регулярні наради та шукали можливості. Детальніше про це розповів заступник міського голови Віктор Яськов.

Вікторе Михайловичу, розкажіть, яку саме дорогу в Полонному планують ремонтувати?

– Це дорога державного значення Т-23-09 Шепетівка–Чуднів–Бердичів. Ремонтуватимуть її частину на вулиці Лесі Українки: від будинку під номером 29 (перехрестя з вулицею Юзькова) до будинку №199 (ЗОШ №4). Протяжність становить майже 4 км. Також проведуть ремонт тротуарів, облаштують з’їзди та встановлять пристрої для примусового зниження швидкості. Дорога перебуває на балансі Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області. Вона давно потребує капітального ремонту. До цього тут проводили лише ямкове латання. А так, щоб повноцінно привести дорогу до ладу – то, певно, ще у 80-х роках.

Ще у 2015 році ми ініціювали проект з оновлення мережі водогону в Полонному, який також включав ремонт дороги на вулиці Лесі Українки. Загальний кошторис складав понад 43 млн грн. За один раз отримати фінансування такого розміру з державного фонду регіонального розвитку – неможливо. В середньому з ДФРР в рік виділяють лише 5-7 млн грн. Так ремонт може затягнутися на роки. Аби питання вирішити швидше, ми зверталися до народного депутата України Романа Мацоли, проводили з ним регулярні наради та шукали можливості. У Романа Миколайовича виникла ідея звернутися до Укравтодору, аби пришвидшити, принаймні, ремонт дороги. Завдяки наполегливості народного депутата та його неодноразовим зверненням до Служби автомобільних доріг вдалося відстояти актуальність виділення грошей. І фінансування ремонту включили у плановий перелік робіт на 2019 рік.

– Ремонтні роботи вже розпочали?

– Служба автомобільних доріг провела тендер на проведення робіт, виконавця визначили. Загальна вартість робіт складатиме 34 мільйони 270 тисяч гривень. І розпочинати роботи підрядник може практично вже зараз. Але наразі погода не дуже сприяє. У березні ще прогнозують сніги. Тож чекаємо, коли покращиться температурний режим. Можливо, вдасться розпочати аж у квітні.

– Коли полончани зможуть користуватися оновленою дорогою?

– Наразі прогнозувати дуже складно. Є багато чинників, які впливають на результат. Але все ж сподіваємося, що до кінця серпня цього року дорога на вулиці Лесі Українки буде відремонтована.


PR
Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS