Новини
Офіційно

Акцизний податок приніс в бюджет Хмельниччини 12 мільйонів гривень

З початку року суб’єкти господарювання Хмельницької області з роздрiбної торгiвлi пiдакцизними товарами сплатили до місцевих бюджетів 12,2 мільйона гривень акцизного податку.

Очікуваний показник за січень 2019 року виконано на 109,7 відсотка. До місцевого бюджету додатково надійшов мільйон гривень акцизного податку з роздрібного продажу. Темп росту надходжень до відповідного періоду минулого року склав 115,1 відсотка, що в абсолютній сумі становить 1,6 мільйона гривень, повідомляє прес-служба ДФС у Хмельницькій області.

З метою скорочення тіньового обігу підакцизних товарів протягом січня-лютого 2019 року проведено 71 перевірку суб’єктів роздрібної та оптової торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Як результат, зафіксовано 91 порушення на суму понад 1 мільйон гривень, з яких до бюджету уже надійшло близько півмільйона гривень.

Найпоширенішими випадками порушень, виявлених у ході контрольно-перевірочних заходів є подання звітів про обсяги реалізації алкогольних напоїв з недостовірними даними, реалізація та зберігання алкогольних напоїв без наявності марок акцизного податку, відсутність прибуткових документів на підакцизні товари, а також обіг незадекларованої готівки.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS