Новини
Суспільство

Спілкування та арт-терапія: як у Старокостянтинові реабілітують військових

Місцевий військовий госпіталь за 2018 рік прийняв на стаціонарне лікування близько трьох тисяч пацієнтів. У відділені психоневрологічної реабілітації проходять лікування та відновлення здоров’я військовослужбовці з підрозділів та частин, що виконували бойові завдання у складі сил ООС.

Разом з традиційною медикаментозною терапією військові медики практикують і заняття-спілкування в групах та сеанси художньої арт-терапії.

«Краще підтримати свого побратима може тільки той, хто пройшов з ним однаковий шлях і розмовляє з ним «однією мовою». Саме під час таких групових сеансів пацієнти мають змогу відкритись та допомогти один одному подолати кризові ситуації», – розповів лікар-психіатр відділення Павло Золотарьов.

Користуються популярністю у пацієнтів відділення і сеанси художньої арт-терапії. Взявши вперше в руки пензлик, пацієнти відділення малюють фарбами, на перший погляд, простенькі картинки, які дають змогу їм самовиразитись та заспокоїтись.

«Для потреб пацієнтів відділення ми обладнали кабінет лікувальної фізкультури, де, займаючись на тренажерах, військовослужбовці можуть підтримати свою спортивну форму і фізичний стан. В планах – обладнання спортивного майданчика на території, що дасть змогу поєднати лікування з заняттями спортом», – додав заступник начальника  госпіталю – начальник медичної частини старший лейтенант медичної служби Максим Комаровський.

Сергій Жмурко, відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони (м. Хмельницький).

Фото автора

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS