Новини
Кримінал

У Хмельницькому СБУ блокувала діяльність угруповання рекетирів

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією блокували у Хмельницькому діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у громадян, застосовуючи фізичний та психологічний тиск.

Оперативники спецслужби встановили, що до складу банди входило троє мешканців обласного центру, один з яких раніше засуджений за скоєння тяжкого злочину. Зловмисники займалися «вибиванням» неіснуючих боргів у місцевих жителів. У разі несплати «данини» рекетири погрожували фізичною розправою, повідомляє прес-служба УСБУ у Хмельницькій області.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання учасниками угруповання від мешканця обласного центру двадцяти тисяч гривень.

Правоохоронці затримали зловмисників на одній з вулиць Хмельницького під час одержання другої частини неправомірної вигоди у розмірі вісімнадцять тисяч гривень.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам справи про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS