Новини
Увага!

У містах та селах Хмельниччини сьогодні лунатимуть сирени

На території області відбудеться перевірка систем оповіщення. Проводитиметься вона відповідно до «Плану основних заходів територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захист у Хмельницької області у 2018 році» з 10.00 до 12.00 години.

Систему оповіщення перевірятимуть у Нетішині та на  Хмельницькій АЕС (з практичним включенням сирен на промисловому майданчику атомної станції). Перевірка спеціальної системи оповіщення проводиться щоквартально, згідно із розробленим графіком.

Також сирени лунатимуть у Хмельницькому, Славуті та селах Славутського району – Комарівці та Поляні.

Основна мета проведення таких перевірок – визначення готовності системи оповіщення області до використання за призначенням, повідомляє прес-служба Хмельницької ОДА. Подолян просять зберігати спокій, не панікувати та займатися повсякденними справами.

Нагадуємо, що при позаплановому включенні сирен та передачі мовної інформації по електронних засобах масової інформації і вуличних гучномовцях, інформація може мати зміст про загрозу або виникнення різного виду надзвичайних ситуацій. Почувши довгий уривчастий сигнал сирен, мешканцям області необхідно включити радіоприймачі та прослухати інформацію. Вона передається протягом 5-7 хвилин після подачі звукових сигналів та містить зміст про загрозу або виникнення різного виду надзвичайних ситуацій та порядок дій населення у цих умовах.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS