Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому облаштовують ще один контейнерний майданчик

На ремонт майданчиків у 2019 році у міському бюджеті передбачені кошти у сумі 500 тисяч гривень. У межах цих призначень розпочались роботи з облаштування першого у цьому році майданчика для контейнерів зі сміттям, що знаходиться на вулиці Гагаріна, між будинками №32 і №34. Підрядники уже залили майданчик бетоном з армуванням на рівні з дорожнім покриттям, повідомляють у міській раді.

Вивезенням та утилізацією твердих побутових відходів займається ХКП “Спецкомунтранс”.

Управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста звертає увагу хмельничан на те, що відповідно до Правил благоустрою території міста Хмельницького на прибудинкових територіях та на територіях загального користування забороняється:

  • – розміщувати та/або залишати будівельні матеріали (пісок, щебінь, мішки із матеріалами тощо), будівельне сміття, відходи на прибудинкових територіях, територіях житлової та громадської забудови, території, прилеглій до території житлової та громадської забудови. На час ремонту будинків, квартир в багатоповерхових будинках, особи, що проводять ремонт, узгоджують з балансоутримувачем (управляючі муніципальні компанії, об’єднання, комітети самоорганізації мікрорайонів, квартальні комітети, ОСББ) місце для тимчасового складування будівельних матеріалів і будівельного сміття з періодичністю вивозу не рідше 1 разу на тиждень;
  • – складати опале листя, гілля на прибудинкових територіях, а також поряд з майданчиками для тимчасового накопичення відходів.

За невиконання або неналежне виконання вимог цих Правил винні особи несуть відповідальність передбачену ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS