Новини
Суспільство

У Хмельницькому укріплюють аварійні балкони

Небезпечні для тих, хто виходить на балкон, і для тих, хто під балконом. Це – про балкони будинку на вулиці Грушевського, 92 в обласному центрі. Вони старі, напівзруйновані і ледь тримаються. Торік їх обстежили експерти і надали висновок: слід терміново ремонтувати. Про це йдеться у сюжеті МТРК Місто.

Цього тижня комунальники взялися до роботи. Два з 14 балконів на Грушевського, 92 демонтували і встановили на їхньому місці нові.

«Балкони були у дуже поганому стані. Коли їх демонтували, не знадобилася навіть спецтехніка типу відбійника – вони розліталися від удару молота», – розповідає начальник управління житлово-комунального господарства Василь Новачок.

Решту 12 балконів у цьому будинку укріпили.

Такий ремонт коштував 400 тисяч гривень. Частину цієї суми мали б сплатити мешканці будинку на Грушевського, 92. Але роботи повністю профінансували за кошти з міського бюджету. В управлінні житлово-комунального господарства пояснюють: ремонт треба було проводити негайно, бо балкони розсипалися на очах. А це могло призвести до трагедії.

Будинків, де балкони в аварійному стані, у Хмельницькому багато. Містяни, зокрема, кажуть про Соборну, 71.

«Ніхто не буде робити всі балкони в місті за бюджетний кошт, бо коштів на це ніколи не вистачить. У квартири є власник. У власника квартири є певна відповідальність за проведення таких ремонтів. Тільки в тому випадку, коли вони вже критично небезпечні, кошти можуть виділятися», – каже Василь Новачок.

Гагаріна і Свободи – у будинках саме на цих вулицях найближчим часом планують відремонтувати аварійні балкони. Їх уже обстежили експерти, проект готовий. Затримка лише у фінансуванні. Кошти з міського бюджету можуть виділити при коригуванні бюджету.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS