Новини
Суспільство

У Славуті відкрили університет для пенсіонерів

Університет третього віку, який днями презентували у міській бібліотеці, – це безкоштовний навчальний заклад для людей пенсійного віку. Покликаний він сприяти всебічному розвитку людей старшого віку, організовувати їхній вільний, створювати умови для самореалізації та розвитку творчих можливостей, формувати принципи здорового способу життя; давати можливість набиратися нових знань.

В Університеті працюватимуть три основні факультети: «Збереження здоровʼя», «Основи компʼютерної грамотності», «Краєзнавство» та додаткові – «Культорологія», «Іноземні мови», «Прикладне мистецтво». Також плануються факультативи за різноманітними напрямками, але вони запрацюють пізніше. До організації навчання людей пенсійного віку будуть залучені (на волонтерських засадах) викладачі загальноосвітніх закладів міста, працівники медичної галузі, фахівці нетрадиційної медицини та інші.

Під час урочистого відкриття уніерситету 39 його слухачам вручили посвідчення. Першою свій «студентський квиток» отримала найповажніша за віком слухачка Олена Логвінова. Ще 20 людей, які виявили бажання навчатися під час проведення заходу, отримають відповідні посвідчення згодом, повідомляє прес-служба міської ради.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS