Новини
Надзвичайні події

У Славуті запровадили карантин через виявлений сказ

Сьогодні, 1 березня, у місті відбулося засідання протиепізоотичної комісії, участь в якому взяли представники міста, району, медиків та поліції поліції. Говорили про ускладнення епізоотичного стану щодо захворювання тварин на сказ у  Славуті.

Під час епідеміологічного розслідування встановлено, що жительку будинку по вул. Соборності, 42 вкусив бездомний кіт, який мешкав на території подвірʼя і якого постійно підгодовували. Згідно із  результатами дослідження Хмельницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби від 27 лютого 2019 року, № 000314 п.м./19, у тварини встановлено захворювання на сказ.

Враховуючи надзвичайно велику загрозу цієї хвороби для людей, на підставі відповідних нормативних актів («Інструкція про заходи щодо боротьби зі сказом тварин», затвердженої наказом Головного управління ветеринарної медицини з Держветінстпекції Мінсільгосппроду України від 15.03.1994 р. №5 та Наказ Мінʼюсту від 31.03.1994р., №54/263) членами комісії прийнято рішення про ряд карантинних заходів.

Зокрема, запроваджено карантинні обмеження в межах вулиць Кузовкова-Соборності та загрозливої зони в межах с. Ташки, лісових угідь прилеглих населених пунктів.

Славутчан закликають бути обережними при поводженні з тваринами, особливо з безпритульними, не допускати укусів та ослинень ними, не дозволяти дітям контактувати з бездомними собаками та котами. Також містянам нагадують про необхідність проведення щорічних щеплень проти сказу домашнім тваринам.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS