Новини
Екологія

За тиждень на Хмельниччині вилучили 147 кілограмів водних біоресурсів

У період з 22 по 28 лютого інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 12 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. З них чотири – це грубі порушення правил рибальства, два – порушення правил рибальства та шість – незаконне придбання чи збут водних біоресурсів.

«У ході проведених заходів вилучено 147 кг водних біоресурсів, з яких 20 кг – раки. Збитки, завдані рибному господарству, склали 4 003 грн», – зазначили в Управлінні державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області.

Зокрема, 23 лютого на ринку в смт Чемерівці патрульні виявили місцевого жителя, який торгував рибою без відповідних документів. Чоловік намагався продати 20 кг коропа, 10 кг карася та 15 кг товстолоба.

Аналогічне порушення було також викрито на ринку в Нетішині. Громадянин намагався реалізувати 15 кг карася.

На винних осіб складено адміністративні протоколи за ст. 88-1 КУпАП.

Того самого дня інспектори викрили двох чоловіків, які здійснювали незаконне добування водних біоресурсів. Інцидент стався на річці Горинь в Славуті. Чоловіки добули відповідно 33 та 36 раків. За грубе порушення правил рибальства на винних складено протоколи.

25 лютого рибоохоронці зафіксували незаконне підводне полювання із застосуванням підсвічування. При цьому двоє порушників встигли наловити 88 раків. Нанесені збитки склали 2244 грн. Подія сталася на річці Горинь в Славуті. На порушників складено адміністративні протоколи.

Також протягом 26-27 лютого на ринках Хмельниччини було зафіксовано незаконний продаж риби та раків. Місцеві жителі реалізовували без відповідних документів 7 кг коропа, 10 кг карася, 50 кг піленгаса та 15 кг раків. Інциденти трапились на ринках в смт Стара Синява та в м. Кам’янець-Подільський.

На всіх винних осіб оформлено протоколи. Матеріали справ буде направлено до суду.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS