Новини
Суспільство

Хмельницькі ветеринари прооперували чотирьох службових собак

Єдиний в України мобільний ветеринарний пункт, який створили на базі кінологічного центру Головного управління Національної поліції Хмельницької області, вирушив з місією у зону проведення операції об‘єднаних сил. Під час першої зупинки мобільного ветеринарного пункту у Дніпрі чотирьом службовим собакам зробили хірургічні операції, повідомляє прес-служба поліції.

“Дорогою до місця проведення операції об’єднаних сил ми дізналися, що у кінологічному підрозділі Дніпропетровської області знаходяться чотири собаки, які потребують медичної допомоги. Сьогодні ми зробили їм хірургічні операції”, — розповів головний лікар Хмельницької державної лікарні ветеринарної медицини Кирило Чумаков.

Мета відрядження – надання необхідної медичної допомоги поліцейським службовим собакам, які разом з кінологами несуть службу на Сході країни і допомагають виявляти вибухівку, наркотики та нелегальну зброю.

До складу мобільної бригади, яка надаватиме необхідну медичну допомогу чотирилапим правоохоронцям, увійшов відомий у ветеринарії професор Кирило Чумаков, а також заступник начальника відділу організації кінологічної діяльності Національної поліції України  Ярослав Красьоха та начальник кінологічного центру ГУНП в Хмельницькій області Олексій Дяк.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS