Новини
Кримінал

У Старокостянтинові посадовець “відмив” півтора мільйона гривень на фальшивих вагітних

Упродовж 2012-2015 років, житель міста Старокостянтинів, будучи керівником ряду підприємств “відмив” понад 1,6 мільйона гривень. За цим фактом до суду вже направлено обвинувальний акт, повідомляють в обласній фіскальній службі.

Як встановило слідство, посадовець підробив довідки про працевлаштування у нього вагітних жінок  і заволодів коштами Фонду соціального страхування України в сумі понад 1,6 мільйона гривень, які були перераховані на рахунки вказаних підприємств для надання матеріального забезпечення у зв’язку із вагітністю та пологами.

“Після отримання грошей на банківські рахунки зі спеціальним режимом використання, діючи умисно, з корисливих мотивів, з метою приховання та маскування незаконного походження цих коштів, підозрюваний перераховував їх на рахунки ряду підконтрольних йому підприємств, а надалі – на особисті та карткові банківські рахунки близьких осіб”, – зазначили у фіскальній службі.

Виведені у протиправний спосіб та легалізовані грошові кошти підприємливий чоловік використав на особисті потреби.

Чоловікові обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі спричинених ним матеріальних збитків та заявленого цивільного позову, що становить понад 1,6 мільйона гривень.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS