Новини
Кримінал

На Хмельниччині на хабарі затримали лікаря

Лікар Теофіпольської центральної районної лікарні попався на хабарі. За інформацією обласної прокуратури, він вимагав і отримав 4,5 тис грн у чоловіка, якого затримали за п’яне водіння. За це обіцяв допомогти уникнути відповідальності.

“Медичний працівник вимагав в особи, щодо якої районним судом розглядається справа про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами особою, яка перебувала у стані алкогольного сп’яніння), з метою відкладення розгляду та подальшого уникнення від відповідальності”, – повідомили у прокуратурі.

Під час одержання обумовленої суми неправомірної вигоди зазначену особу викрито “на гарячому” та затримано у порядку ст. 208 КПК України.

За вказаним фактом здійснюється досудове розслідування за ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, поєднане з її вимаганням).

Як повідомив заступник керівника Старокостянтинівської місцевої прокуратури Ігор Барахтенко, на даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

Також, вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання лікареві запобіжного заходу.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS