Новини
Суспільство

Легендарний генерал “Сумрак” отримав відзнаку почесного громадянина Хмельницького

Генерал-майор Збройних сил України, начальник Київського військового ліцею ім. Івана Богуна Ігор Гордійчук з позивним “Сумрак”  став почесним громадянином Хмельницького. Відзнаку генералові вручив міський голова Олександр Симчишин.

«Нагорода нарешті знайшла Героя»! Сьогодні вручив відзнаку «Почесний громадянин міста Хмельницького» легендарному «Сумраку», Героєві України Ігореві Гордійчуку. Звання присвоїли ще в 2017 році”, – написав мер у Фейсбуці.

Зазначимо, що Ігор Гордійчук кар’єру зробив у військах спецпризначення, займав посаду заступника командира бригади спеціального призначення міста Ізяслав Хмельницької області. Згодом став командиром сформованого на базі бригади 8-го окремого полку спецпризначення у Хмельницькому.

Генерал побував у найгарячіших точках Донбасу на початку неоголошеної російсько-української війни. Прославився героїчною обороною стратегічної висоти кургану Савур-Могила, який спецпризначенці під його командуванням утримували 12 днів. Легендарний “Сумрак” – генерал-майор Ігор Гордійчук зазнав численних контузій та тяжких поранень, попри це – переміг у боротьбі за своє життя. Дістав важке поранення голови під час виходу з Іловайська 29 серпня, тривалий час проходив реабілітацію у США.

 

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS