Новини
Суспільство

На Хмельниччині виявили порушення у дотриманні земельних та житлових прав

На Хмельниччині перевірили дотримання земельних та житлових прав в умовах децентралізації. Про це йдеться на сайті Уповноваженого ВР з прав людини.

Як зазначається, моніторинг дотримання прав на житло у Хмельницькій міській раді встановив, що виконавчим комітетом не ведеться облік громадян, які мають право на соціальне житло.

“Крім того, не оприлюднюється перелік об’єктів комунальної власності, які можуть використовуватися, як соціальні, та які можуть бути надані громадянам”, – йдеться у повідомленні.

У 2018 році надано квартири 20 учасникам бойових дій, інвалідам війни, сім’ям загиблих та померлих. Загалом із 2016 року житлом було забезпечено майже 90 родин учасників операції об’єднаних сил. 35 квартир було надано працівникам комунальних підприємств та підрозділів. У період з 2016 по 2018 рік покращено житлові умови 114 родин комунальників та службовців.

В омбудсмена зазначають, що моніторинг земельних прав виявив, що міською радою питання відведення земельних ділянок розглядаються не щомісячно.

Моніторинг земельних прав у Головному управлінні Держгеокадастру у Хмельницькій області виявив, що мають місце випадки безпідставних відмов у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення у власність земельної ділянки в зв’язку з тим, що громадянину вже надано такий дозвіл на іншу земельну ділянку.

“Така мотивація відмови у наданні дозволу є порушенням законодавства. Також мали місце випадки несвоєчасного розгляду клопотань громадян щодо отримання у власність земельної ділянки”, – додають у відомстві.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS