Новини
Події

На Старокостянтинівщині фермеру в 6 разів збільшили орендну плату за землю

У Старокостянтинівському районі за використання  77 га землі фермерське господарство сплатить у 6 разів більше коштів. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

Як зазначається, ще у 2007 році одному із фермерських господарств в оренду надали 77,5 га землі, розташованої на території Березненської сільської ради. За використання землі господарство сплачувало визначену сільською радою орендну плату в розрахунку 100 гривень за гектар ріллі, що складало 7,7 тис грн у рік.

“Водночас відповідно до вимог податкового та земельного законодавства розмір плати за землю цієї категорії тепер має бути значно більшим”, – пояснюють у прокуратурі.

У зв’язку із цим, головним управлінням Держгеокадастру в області землекористувачу запропоновано внести зміни до договору та привести розмір орендних платежів у відповідність до вимог законодавства, однак ці пропозиції залишились без реагування.

Тому, діючи на усунення виявлених порушень, місцева прокуратура вжила заходи до захисту інтересів держави у судовому порядку. Відтак розмір надходжень до місцевого бюджету за використання цієї ділянки збільшено до понад 46 тис грн в рік.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS