Новини
Суспільство

У Хмельницькому освітян та громадських активістів навчали написанню грантів

Освітяни та представники громадських організацій Хмельниччини навчалися писати грантові заявки на  тренінгу «Активні громадяни». Тренерами стали голова правління ГО «Молодь за краще майбутнє» Леся Романюк та директор хмельницького «Молодіжного центру» Владислав Гребенюк. Навчання відбулося у приміщенні облдержадміністрації.

«Активні громадяни» – програма Британської Ради для молоді у галузі міжкультурного діалогу і соціального розвитку. Від 2014 року британська організація профінансувала близько 300 українських проектів. Максимальна сума однієї грошової допомоги – 15 тисяч гривень.

За словами Владислава Гребенюка, з-поміж інших грантових програм, ця найпростіша у написанні та передбачає заповнення аплікаційної форми українською мовою. Найбільше представників Британської Ради цікавлять проекти у сфері інклюзії, спорту, гендерної політики та протидії насильству.

У тренінгу взяли участь більше 30 активістів. Більшість з них – це представники «Хмельницького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді». Протягом шести годин вони навчалися проектному менеджменту та правильному заповненню аплікаційних форм.

Тренери розповіли про всі етапи реалізації проекту: появу ідеї, пошук команди однодумців, визначення цільової аудиторії,  взаємодію з медіа та пошук джерел для фінансування. Після завершення навчання учасники отримали сертифікати міжнародного зразка та знання для втілення власних ідей.

У Хмельницькому наразі реалізували один проект Британської Ради – турнір з настільних ігор у підліткових клубах, який відбувся у червні 2018 року. Ініціатори заходу – представники ГО «Молодь за краще майбутнє» – втілили його за підтримки міського управління молоді та спорту, молодіжного центру розвитку “Міст” та Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS