Новини
Бізнес

Агрохолдинг “МРІЯ” сплатив на Хмельниччині 62 млн гривень податків

«МРІЯ Агрохолдинг» вкотре підтвердив свій статус сумлінного платника податків і надійного партнера місцевих громад, оприлюднивши звіт про виконані у 2018 році податкові та соціальні зобов’язання. Зокрема, підприємства холдингу, розташовані у Хмельницькій області, за минулий рік сплатили 62 млн грн податків. А сума соціальних інвестицій, здійснених «МРІЄЮ» на Хмельниччині за 2018 рік зросла на 0,9 млн грн у порівнянні з попереднім і становила 5,3 млн грн.

Загалом же до бюджетів усіх рівнів від компанії за минулий рік надійшла сума в 465 млн грн. Порівнюючи із 2017-им, цей показник збільшився на 21,2 млн грн. Окрім того, «МРІЯ» протягом року реалізувала цілу низку соціальних проектів на території шести областей Західної України – всього на суму 27,4 млн грн. А це на 6 млн грн більше, ніж сума аналогічних соціальних зобов’язань роком раніше. Фінансова підтримка громадам традиційно була спрямована на реалізацію важливих медичних, освітніх, інфраструктурних, культурних, духовних, спортивних ініціатив, допомогу українській армії і розвиток кооперативного руху, зокрема – на створення нових кооперативів.

Найвагомішими проектами, реалізованими за сприяння «МРІЇ» протягом 2018 року на Хмельниччині, стали: запуск інтерактивної карти медодайних культур для бджолярів, відкриття 4 дитячих майданчиків та ремонт сільських доріг.

Зокрема, коштом компанії було придбано й доставлено матеріали для ремонту доріг у селах Веселівка та Чепелівка Красилівського р-ну, Скіпче, Сирватинці, Веселець і Кузьмин Городоцького р-ну, Лошківці й Залісці Дунаєвецького р-ну та ін. Всього на відновлення доріг й інших об’єктів інфраструктури області у 2018-му «МРІЯ» спрямувала 1,47 млн грн.

Підтримав Агрохолдинг і духовність краю. Сума, виділена ним на духовні потреби громад, сягнула минулоріч 413 тис. грн. У тому числі, допомога «МРІЇ» торік була надана на ремонт церков у 14-ти населених пунктах Хмельниччини.

Медицині минулоріч допомагали особливо – за сприяння «МРІЇ» було замінено покрівлю у ФАПах сіл Варварівка Славутського р-ну та Кормильче Чемеровецького р-ну, встановлено нові вікна у ФАПі села Зеленче Дунаєвецького р-ну, відремонтовано амбулаторію села Купин Городоцького р-ну. Також завдяки фінансовій підтримці Компанії (а це 8,5 тис. грн) для ЦРЛ м. Ізяслав було придбано холодильник. Загалом же на підтримку медичної сфери Хмельниччини у 2018 році із бюджету Агрохолдингу спрямували 250 тис. грн.

На проекти з благоустрою для громад краю «МРІЯ» виділила 715,8 тис. грн, ще 739,5 тис. – на освітні потреби. Культура і спорт області отримали фінансову підтримку розміром понад 441,6 тис. грн, які були спрямовані, зокрема, на відновлення місцевих будинків культури і підтримку спортивних команд. А пілотним проектом, реалізованим Агрохолдингом на території  Хмельницької області у 2018 році, стало корпоративне волонтерство: співробітники Компанії провели толоку для наведення благоустрою у Кремінній на Городоччині.

Минулого року на підтримку кооперативного руху Агрохолдинг спрямував 1,7 млн грн, з них 237,7 тис. грн – саме для кооперативів Хмельниччини. Окрім молочарства та ягідництва, які були основними напрямками роботи новостворених селянських обслуговуючих кооперативів у селах присутності «МРІЇ», Компанії торік вдалося налагодити плідну співпрацю із пасічними кооперативами і навіть провести медовий фестиваль на підтримку бджолярства.

Генеральний директор Агрохолдингу «МРІЯ» Саймон Чернявський підкреслив, що саме в кооперативному русі вбачає великий економічний потенціал для українського села. «Розмір фінансової допомоги від Компанії за кожен гектар землі в обробітку у 2018 році збільшився зі 100 до 130 грн. Однак поряд із традиційним соціальним партнерством, заради розвитку наших сіл ми три роки поспіль активно пропагуємо ще й кооперативний рух. За нашої підтримки створено тридцять кооперативів, учасниками яких є пайовики Компанії і члени їх сімей. Вони вже відчули переваги спільної справи, адже отримали не тільки можливість працювати вдома, в Україні, а й джерела додаткового доходу, зробили перші кроки до економічної самостійності, а за цим – майбутнє».

Як зазначають в Агрохолдингу, прихід стратегічного інвестора SALIC UK Ltd наприкінці року позитивно позначиться на соціальному партнерстві з громадами і у поточному році. «Іноземні інвестиції дозволять  Компанії не тільки розвиватись та нарощувати виробничі потужності, але й ще більше підтримувати соціальні програми для налагодження ефективної співпраці з нашими основними партнерами – пайовиками, – наголосив Саймон Чернявський. – Окрім того, “МРІЯ” належить до числа найбільших платників податків у аграрній сфері, офіційно й своєчасно сплачуючи усі належні відрахування державі. І ми не тільки вчасно та в повному обсязі розраховуємось з пайовиками по орендній платі, а й наповнюємо бюджети та робимо значний вклад в економічне зростання всієї держави. Так буде і надалі».

 


PR
Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS