Новини
Новини ОТГ

Нова ОТГ може з’явитись на Хмельниччині вже в травні

У Нетішині обговорили подальші дії щодо об’єднання громад. Процес добровільного приєднання може завершитись до кінця травня нинішнього року, повідомляє прес-служба міськради.

Як відомо, 3 березня 2019 року громада Старокривинської сільської ради вже втретє визначилась щодо об’єднання з Нетішином в Нетішинську міську об’єднану територіальну громаду.

Як розповів міський голова Олександр Супрунюк, такий процес передбачає 11 етапів. Два з них уже позаду: ініціювання добровільного приєднання та громадські обговорення. Далі виконавцем 2-х наступних етапів, як і 2-х попередніх – є сільська рада. Саме вона повинна своїм рішенням надати згоду на добровільне приєднання до територіальної громади Нетішина та звернутись до міської ради з відповідними нормативними документами. 5-ий етап передбачає прийняття рішення Нетішинською міською радою про надання згоди на таке добровільне приєднання. Виконавцем 2-х наступних етапів паралельно виступатимуть Старокривинська сільська рада та Нетішинська міська – схвалюватимуться проекти рішень про добровільне приєднання та затверджуватиметься план організаційних заходів. Наступним кроком буде звернення міського голови до Хмельницької ОДА про схвалення проектів рішень для надання висновку щодо їхньої відповідності Конституції України та чинному законодавству. Після отримання позитивного висновку ОДА, наступним кроком буде вже кінцеве рішення міської ради про добровільне приєднання до територіальної громади Нетішина. І останній етап – звернення до ОДА з пропозицією звернутись до ЦВК для прийняття нею рішення про призначення додаткових виборів депутатів сільської ради від територіальної громади, що приєдналася.

«Якщо оперативно спрацюємо, то процес добровільного приєднання може завершитись до кінця травня нинішнього року. За останні 4 роки, через те, що нам не дозволили об’єднатись, ми втратили близько 70 млн. грн. з державного бюджету. Чим швидше об’єднаємось нині, то зможемо отримати кошти на ОТГ  з державного бюджету не тільки в наступному році, а ще й в нинішньому. До того ж, з 1 січня 2020 році зможемо отримати кошти, які надходять на рахунок Славутської РДА від Старокривинської сільської ради, також буде зменшена на 2 млн. грн. реверсна дотація з бюджету Нетішина, матимемо додаткові кошти – соціально-економічну компенсацію ризиків населення, яке проживає в зоні спостереження ХАЕС ( нині йдуть до Славутської РДА)», – зазначив міський голова Олександр Супрунюк.

Уже в п’ятницю,15 березня 2019 року, відбудеться чергова сесія Старокривинської сільської ради, в порядку денному якої значиться і питання щодо надання згоди на добровільне приєднання до територіальної громади Нетішина.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS