Новини
Суспільство

Хмельничани встановили рекорд України

Хмельницькі школярі встановили новий рекорд України, граючи у гру львів’янина Юрка Смертиги «Мадрівка Україною». Про це повідомляє прес-служба міськради.

У січні цього року у Хмельницькому провели флешмоб «Плекаємо українську мову», за підсумками якого встановлено рекорд України з одночасного читання книги Лариси Ніцой “Незламні мураші”. Вслід за ним стартував новий український флешмоб «Мандрівка Україною». 12 березня у Палаці творчості дітей та юнацтва відбулося підбиття підсумків флешмобу.

Протягом лютого Хмельницькі школярі грали настільну гру «Мандрівка Україною». Від школи до школи, від колективу до колективу школярі підхоплювали гру «Мандрівка Україною». Під час уроків і на перервах надихалися нашою рідною Батьківщиною. Діти висвітлювали фото та відео у мережі Фейсбук із хештегом #мандрівкаУкраїною. Загалом у флешмобі взяли участь 12 тисяч юних хмельничан з 30 шкіл міста. Завдяки цьому був встановлений новий рекорд України у категорії «Масові заходи» із залученням максимальної кількості дітей до гри про Україну. Це засвідчила представниця «Книги рекордів України» Світлана Барладина.

На підбиття підсумків флешмобу завітав і автор гри «Мандрівка Україною» львів’янин Юрко Смертига. За його словами, проведення цієї акції у Хмельницькому стало для нього приємною несподіванкою. Він також переконаний, що створення патріотичних, історичних і туристичних ігрових настільних ігор допомагають нести українське в Україну.

«Настільна гра «Мандрівка Україною» – динамічна гра-ходилка і книжка, в якій ми описуємо всі відомі туристичні об’єкти, які зображені на ігровому полі. Це – наш український проект про Україну. Ми хотіли зробити гру, яка б за одним столом зібрала батьків, дітей і друзів дітей, відклавши в бік усі свої сучасні електронні пристрої, аби на якийсь час занурились у цікавий світ гри і читання, – розповів львівський автор і розробник настільних забав, приватний підприємець, координатор проектів компанії «GoldWeb» Юрій Смертига. – Щоб батьки з дітьми разом, бавлячись, кидаючи кубика, посунувши фішку, пізнавали нове. А там з часом діти захопляться, щось їх зачепить, і вони з родиною влітку сядуть на потяг, у машину, на велосипеди, хто на чому, і поїдуть подивляться, що ж там і насправді є такого цікавого».

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS