Новини
Події

Рибоохоронний патруль Хмельниччини затримав браконьєрів

З початку березня на Хмельниччині браконьєри завдали збитків рибній галузі на 1300 грн. Про це повідомляє Хмельницький рибоохоронний патруль.

Як зазначається, у період з 1 по 11 березня інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля зафіксували 10 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. З них чотири – це грубі порушення, чотири – за ч.3 ст.85 КУпАП, 2 – за ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів). Також були складені чотири акти виявлення безгосподарських заборонених знарядь.

“У ході проведених заходів вилучено 27 кг водних біоресурсів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 1 309 грн. Також вилучили 9 заборонених знарядь лову загальною довжиною 335 метрів”, – зазначили в управлінні.

Для прикладу, п’ятого березня рибоохоронці виявили місцевого жителя, який добував водні біоресурси забороненим знаряддям лову – сіткою. Інцидент трапився на р. Гнилий рів в угіддях Славутського УТМР. Чоловік добув 17 екз. карасів сріблястих. Наступного дня інспектори викрили ще одного порушника, який рибалив за допомогою забороненого знаряддя лову. Випадок зафіксували на р.Збруч в районі с.Курівка Городоцького району. 

“Не зупиняють порушників навіть свята. 8 березня інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля виявили аналогічне порушення. Ситуація сталась на р. Мукша поблизу с.Тарасівка Кам’янець-Подільського району. У сітці інспектори виявили сім карасів і два окуня”, – розповідають інспектори.

На всіх порушників склали адміністративні матеріали за ч.4 ст.85 КУпАП – грубе порушення правил рибальства. Матеріали направлені до суду, а заборонені знаряддя вилучені.

Окрім того, державні інспектори виявляли незаконний продаж риби на ринках області. Зокрема такі порушення задокументували в Хмельницькому і Волочиську. Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» відомства: (068) 384 98 10.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS