Новини
Події

70 підприємств Хмельниччини взяли участь в економічному форумі

Сьогодні, 14 березня, у Хмельницькому розпочався III економічний форум, присвячений інвестиційним можливостям області. Участь у заході беруть 70 підприємств Хмельниччини та представники з-за кордону. Зокрема, Польщі, Словаччини, Чехії, Канади, Китаю, Бельгії.

Перший секретар Посольства Словацької Республіки в Україні Соня Крайчова відзначила: її країна має великі напрацювання у сфері енергоефективності та харчової переробки. Наразі в України та Словаччини, на думку Соні Крайчової, чудові стосунки. Проте кінцевий результат щодо співпраці залежатиме від перемовин.

Головним потенціалом України та Хмельниччини вважає людей віце-маршал Куявсько-Поморського воєводства Республіки Польща Славомир Копич. Утім, на його думку, не всі його співвітчизники готові сприймати оновлену Україну, бо мало знають про реформи місцевого судочинства, інфраструктури та інших сфер.

Один з координаторів економічного форуму, радник голови облдержадміністрації Василь Міракін, каже: цього разу акцент зробили на підприємцях малого та середнього бізнесу. Для них форум – це можливість поспілкуватися з іноземними делегаціями задля налагодження майбутньої співпраці з тамтешніми інвесторами.

«Тобто у нас сьогодні на заході великих підприємств нема. Аграрні ж підприємства запрошені тільки у якості гостей, а не учасників. Також   присутні бізнесмени, які сьогодні мають позитивну історію успіху із залучення іноземних інвестицій», – розповів Василь Міракін.

Учасниками форуму стали і представники територіальних громад  Хмельниччини, які прагнуть впроваджувати у себе проекти державно-приватного партнерства. Вони братимуть участь у дискусійних панелях в Хмельницькому університеті управління та права.

Форум триватиме і завтра, 15 березня. Тоді учасники заходу ознайомляться з роботою підприємств Хмельницького, Дунаївців та Кам’янця-Подільського.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS