Новини
Кримінал

Хмельничанина, який вбив знайомого заради автомобіля, засудили на 15 років

Працівниками прокуратури Хмельницької області у суді доведено вину 53-річного мешканця обласного центру, який вчинив вбивство з корисливих мотивів.

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік протягом тривалого часу користувався автомобілем свого знайомого та спільно із ним надавав послуги таксі. Коли власник авто вирішив позбавити свого «колегу» права ним користуватись, зловмисник, намагаючись у будь-який спосіб заволодіти транспортним засобом, спланував скоїти вбивство, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Реалізуючи злочинний умисел, під час розмови в гаражі чоловік схопив молоток з полиці для інструментів та наніс потерпілому близько десятка ударів в голову. Від отриманих тілесних ушкоджень чоловік помер.

Розуміючи наслідки скоєного та намагаючись знищити сліди злочину, зловмисник вивіз тіло потерпілого за межі міста та залишив на узбіччі дороги, неподалік сміттєзвалища.

Окрім цього, з метою заволодіння майном та безперешкодного користування ним, він незаконно заволодів і транспортним засобом, і документами на нього та, до моменту затримання правоохоронцями, продовжував використовувати автомобіль для надання послуг з перевезення пасажирів.

Як повідомив начальник відділу прокуратури області Сергій Наконечний, стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя і здоров’я потерпілого), ч. 3 ст. 357 (незаконне заволодіння документами)  КК України.

Вироком Хмельницького міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS