Новини
Увага!

На Хмельниччині з’явилися фальшиві рибінспектори

До Управління Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області почали надходити скарги про те, що невідомі люди представляються державними інспекторами Хмельницького рибоохоронного патруля і, відповідно, вчиняють незаконні дії.

«Так, шахраї не лише безпідставно конфіскують улов та знаряддя лову в рибалок, а й вимагають у них фінансову винагороду за те, щоб справа не йшла до суду. На такі випадки неодноразово скаржились патрульним на території всієї області», – зазначають у відомстві.

В управлінні наголошують, що державний інспектор має обов’язково представитись та пред’явити посвідчення.

«Відрізнити справжніх інспекторів також можна і по формі. Найчастіше хлопці їдуть у рейд у форменому одязі із шевронами. Однак, це не є обов’язкова умова. Адже, можуть траплятись також і ситуації, коли вони можуть працювати «під прикриттям»,- пояснює керівник Хмельницького рибоохоронного патруля.

Усі державні інспектори Хмельницького рибоохоронного патруля у відповідності до Порядку проведення рибоохоронних рейдів під час виявлення порушника зобов’язані:

1) привітатись, назвати своє прізвище, посаду, та пред’явити на вимогу такої особи службове посвідчення, надавши можливість ознайомитися з викладеною в ньому інформацією, не випускаючи службове посвідчення з рук;

2) викласти суть скоєного правопорушення та за можливості з’ясувати обставини, що можуть вплинути на розгляд матеріалів про адміністративні правопорушення;

3) запропонувати пред’явити документи, які посвідчують особу (паспорт, посвідчення на право керування транспортним або плавучим засобом), для складання протоколу про адміністративне правопорушення;

4) скласти протокол про адміністративне правопорушення.

Якщо особа, яка представляється інспектором, на вимогу не пред’являє посвідчення, необхідно терміново зателефонувати  до правоохоронних органів.

Хмельницький рибоохоронний патруль закликає громадян дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства. У разі виявлення порушення – прохання терміново повідомляти за номером телефону всеукраїнської безкоштовної «гарячої лінії»: 0 (800) 50-52-50 або на «гарячу лінію» відомства: (068) 384 98 10.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS