Новини
Суспільство

У Хмельницькому презентували сервіс для спрощення обрання ідеального Президента

Онлайн-інструмент порівняння програм кандидатів розробили аналітики ГО «Центр UA» для того, аби спростити виборцям процес ознайомлення з програмами.

«Потрібно вже йти до якоїсь раціональності, а не керуватися одними емоціями. Але виборцям буде важко опрацювати всі програми. І тому ми вирішили частково зробити за них цю роботу», – розповів  координатор ГО «Центр UA» Олег Черненко.

Для онлайн-тестування обрали 10 кандидатів, опираючись на результати рейтингів, проведених трьома організаціями: Фондом демократичних ініціатив, Київським  міжнародним інститутом соціології та соціологічною групою «Рейтинг».

Посилання на сервіс є на сайті «Українська правда». Тест містить 22 позиції, за допомогою яких можна визначити відповідність програм кандидатів власним вподобанням. Серед питань: ставлення до вступу у ЄС та НАТО, реформи судової системи, судочинства,  податки, освіта, культура, медицина. Аналітики ГО «Центр UA» включили в опитування не лише сфери безпосереднього впливу Президента, а й ті основні питання, на які хочуть почути відповідь більшість українських виборців.

Після проходження тесту онлайн-сервіс формує трійку лідерів кандидатів у Президенти. На думку Олега Черненка, тестування займає приблизно 10 хвилин. У той час, як на ознайомлення з програмами всіх кандидатів можна витратити декілька годин.

25 березня представники ГО «Центр UA» презентують результати роботи онлайн-сервісу.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS