Новини
Увага!

Мешканців Славути попереджають про шахрайство та рейдерство

Разом із різними видами шахрайства у місті продовжують траплятися випадки спроб заволодіння чужим майном або ж рейдерського захоплення. Мова йде й про такі «старі та добрі» методи, як шантаж власників або керівників підприємств; застосування насильства або погроз до власників, керівників підприємств або їх близьким тощо.

Зловмисники вдаються до різних методів заволодіння чужою власністю, зокрема, «віджиму» майна (житла, транспортних засобів тощо) шляхом погроз чи прикриваючись іншими особами, повідомляє відділ муніципальної інспекції Славутського МВК.

Вже вкотре звертаємося до вас, шановні громадяни: будьте обачними, обережними, не довіряйте незнайомим особам та не надавайте їм свої персональні дані. Знайте та відстоюйте свої законні права. Зокрема, ст. 41 Конституції України: «Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Право приватної власності є непорушним. Конфіскація майна може бути застосована виключно за рішенням суду у випадках, обсязі та порядку, встановлених законом»; ст. 321 Цивільного Кодексу України: «Право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні; особа може бути позбавлена права власності або обмежена у його здійсненні лише у випадках і в порядку, встановлених законом».

У разі, якщо ви помітили підозрілих осіб або у вас виникають сумніви щодо правомірності дій певних осіб, телефонуйте «102», звертайтеся у відділ муніципальної інспекції (вул. Я. Мудрого,27, тел 0672752933 – начальник інспекції). У випадку сумнівності щодо правомірності дій посадових осіб, спроб рейдерства підприємств, просимо керівників телефонувати особисто до міського голови В. Сидора (0962208323).

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS