Новини
Кримінал

На Хмельниччині підприємця підозрюють у привласненні майже 280 тисяч бюджетних гривень

Досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчим відділом Старокостянтинівського відділу Головного управління Національної поліції в області, встановлено факт привласнення бюджетних коштів, виділених на проведення ремонту доріг місцевого значення.

Правоохоронцями зібрано достатню кількість доказів для оголошення керівнику підприємства-підрядника про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном, яке було ввірене особі, вчинене у великих розмірах), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) КК України, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Встановлено, що відповідно до договорів підряду, укладених між приватним підприємством та сільською радою, суб’єкт господарювання в межах договірної ціни у розмірі понад 1,1 мільйона гривень взяв на себе зобов’язання виконати поточний ремонт доріг у двох селах Старокостянтинівського району. Однак, не виконавши усіх ремонтних робіт у повному обсязі, підрядник склав завідомо неправдиві акти про їх проведення. Таким чином, завищивши обсяги виконаних робіт, він заволодів бюджетними коштами на суму близько 280 тис грн.

Як повідомив керівник Старокостянтинівської місцевої прокуратури Василь Сліпець, наразі стороною обвинувачення вживається комплекс заходів, спрямованих на завершення досудового розслідування.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS