Новини
Кримінал

На Хмельниччині суд розгляне справу про опір правоохоронцю та нанесення йому ушкоджень

До Старосинявського районного суду надійшов обвинувальний акт щодо жителя Летичівського району, якому інкримінують опір працівнику правоохоронного органу та умисне заподіяння легких тілесних ушкоджень у зв’язку із виконанням ним службових обов’язків.

За версією слідства, 8 січня 2019 року наряд сектору реагування патрульної поліції Летичівського ВП виїхав на перевірку повідомлення про те, що в одному із сіл району горить будинок. Уже на місці події фельдшер звернулася до поліції з проханням забезпечити супровід до лікарні потерпілого під час пожежі чоловіка, який, за її словами, надихався диму, був збуджений і поводився агресивно. Тому до медзакладу разом з ними поїхав правоохоронець, повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

У машині «швидкої» чоловік, котрого везли до лікарні, і який, як ідеться в обвинувальному акті, був нетверезим, спочатку почав лаятися на поліцейського та погрожувати розправою, а потім завдав правоохоронцю кілька ударів. Заспокоювати його довелося кайданками.

Санкція частини 2 статті 342 Кримінального кодексу України передбачає покарання штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до двох років; частини 2 статті 345 КК України – обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS