Новини
Кримінал

На Хмельниччині судитимуть шахрая, який ошукав дніпрянина на півтора мільйона

За процесуального керівництва Хмельницької місцевої прокуратури слідчим відділом Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції України в області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах.

Встановлено, що у січні цього року раніше судимий за вимагання 28-річний хмельничанин домовився із мешканцем Дніпра про оптовий продаж тютюнових виробів для електронного нагрівання, якими насправді ніколи не володів.

«Підприємливий» хмельничанин пообіцяв продати товар на суму 1 млн 540 тис грн. Впевнений у надійності свого «ділового» партнера, перебуваючи у  Хмельницькому, чоловік передав ці кошти у руки шахрая та сподівався відразу отримати товар. Однак, посилаючись на необхідність перерахунку отриманої суми коштів, зловмисник запропонував поїхати з ним в офіс, де можна буде це зробити. Доки потерпілий очікував на зловмисника біля будівлі, в котрій нібито здійснювався перерахунок коштів, той разом з грошима утік з місця злочину через інший вихід.

Особу зловмисника правоохоронці встановили за декілька днів.

За результатами досудового розслідування зібрано достатню кількість доказів вчинення вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах та повторно) КК України. За клопотання сторони обвинувачення підозрюваному обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Як повідомив керівник Хмельницької місцевої прокуратури Валерій Заяц, обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено для розгляду до суду.

Довідково: санкція ч. 4 ст. 190 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS