Новини
Новини ОТГ

ОТГ на Хмельниччині зазнала збитків від стихії майже на чверть мільйона

Від нещодавнього буревію постраждали майже всі населені пункти Старосинявської ОТГ.  Збитків зазнали як домогосподарства, так і комунальні установи селищної ради.

Буревій був такої сили, що повалив дерева. У селі Заставці стара ялина впала на дах місцевої школи і завдала шкоди покриттю. У селі Нова Синявка зірвало дах у ЗОШ І-ІІІ ступенів. Також зафіксовано пошкодження даху в Мшанецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів. Нанесено шкоди і КП «Старосинявська центральна районна лікарня».

Від руйнівної сили буревію постраждали також будинки приватного сектору смт Стара Синява та сіл громади: Іванківці, Нова Синявка, Сьомаки та інших. Мешканці постраждалих населених пунктів звернулися у селищну раду з проханням розглянути можливість надання допомоги в ліквідації наслідків стихії.

Селищним головою Віталієм Здебським було оперативно створено робочу групу, яка провела аналіз нанесеної шкоди та дослідила пошкоджені об’єкти, аби спланувати хід ліквідації наслідків стихії.

Як зазначається на сайті громади, проведенй аналіз показав, що громаді нанесено збитків на загальну суму близько 240 тисяч гривень, з них на 35 тисяч гривень пошкоджено майна у приватному секторі.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS