Новини
Інфраструктура

Четверту котельню модернізували у Хмельницькому

Три нових котли, труби і автоматичний контролер регулювання температури та подавачі води. У Хмельницькому повністю оновили іще один тепловий пункт. Цього разу – у середмісті, на Подільській, 25. Модернізована котельня обслуговуватиме дві шістнадцятиповерхівки. Нагрів та подача води в оселі хмельничан відбуватиметься всього за 10-15 хвилин. Контролюватимуть процес за допомогою відеоспостереження. А запуск, традиційно, – за кілька секунд.

– Цією котельнею ми завершили децентралізацію гарячого водопостачання центральної частини міста. Цими автономними котельнями ми працюємо на гаряче водопостачання влітку, плюс в перехідний період восени та навесні ми маємо можливість великі котельні зупиняти по опаленню, а гаряче водопостачання подається відповідно до температури, необхідної для гарячого водопостачання. Таким чином ми досягаємо економії ресурсів, – каже директор МКП «Хмельницьктеплокомуненерго».

Це вже четверта модернізована котельня у місті. На її реконструкцію витрачено близько півмільйона гривень. Ще три оновили на вулицях Прибузькій, Проскурівського підпілля та Сквороди. Реконструкція двох наступних коштуватиме 8,5 мільйона гривень.

За кошти з міського бюджету цього року планують і заміну тепломереж та тепло модернізацію. Однак можливе підвищення тарифів на газ у травні може суттєво вплинути на роботу комунальних підприємств міста. Наразі борги хмельничан за гарячу воду і тепло підприємство «Хмельницьктеплокомуненерго» перевищили 120 мільйонів гривень.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS