Новини
Інфраструктура

До кінця літа у Хмельницькому з’явиться сквер Бандери

Перетин вулиць Зарічанської та Степана Бандери – саме тут до кінця літа з’явиться нова зона відпочинку. Вперше про нього заговорили торік. Зелена оаза матиме широку пішохідну зону, тут встановлять лавочки, висадять клумби, а також облаштують велопарковку та велодоріжку.

Усі роботи виконуватиме тернопільська фірма. З її представниками вже зустрічалися міські комунальники та обговорили початок робіт.

– Почнеться з організації дорожнього руху на цьому перехресті. Будуть зменшені радіуси перехрестя, частково будуть замінені опори «Електротрансу» на нові, сучасні. І після цього почнеться вже саме формування пішохідної зони, – пояснює начальник відділу благоустрою управління ЖКГ Тетяна Циб.

Проект нової зеленої зони розробляли архітектори громадської ініціативи «Proprostir». Одразу біля кіоску преси організують паркову для автомобілів, за якою почнеться сквер. Одним з його елементів буде площа імені Степана Бандери. З часом на ній встановлять пам’ятник ідеологу націоналістичного руху. Допоки ж під нього у проекті архітектори передбачили стелу.

Міський голова Олександр Симчишин зазначає: створення таких зелених зон, скверів і площ у перспективі убезпечить Хмельницький від можливих забудов у цих місцях. Нині у роботі є кілька проектів, які стануть гарним місцем відпочинку хмельничан.

Облаштування скверу в районі «Електроніки» обійдеться місту у 7 мільйонів 200 тисяч гривень.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS