Новини
Суспільство

Хмельницькі нацгвардійці відкрили двері для учнівської молоді

Напередодні святкування 5-ї річниці Національної гвардії України військовослужбовці в/ч 3053 міста Хмельницького влаштували день відкритих дверей.

Гвардійці відкрили свої двері для учнів Хмельницького вищого професійного училища №11, Хмельницького професійного ліцею №8 та школярів місцевої ЗОШ №28. Для гостей заходу провели екскурсію територією військової частини. Молодь мала чудову можливість ознайомитися з порядком проходження військової служби за контрактом, з історією частини, її минулим і сьогоденням.

На плацу військової частини 3053 Національної гвардії України було продемонстровано сучасні зразки броньованої техніки, стрілецького озброєння, логістичного забезпечення, обмундирування, спецзасобів, роботу кінологічної групи із затримання злочинців.  Кожен охочий мав нагоду особисто ознайомитися з різними видами стрілецької зброї, потримавши її в руках та поспілкувавшись з досвідченими інструкторами з бойової підготовки Нацгвардії.

«Раніше ніколи не тримав зброю в руках, хоч маю бажання спробувати вправлятися з нею, якщо це буде під керівництвом інструктора, який є професіоналом. Сьогодні міг зблизька розглянути кулемети, автомати й пістолети, і навіть прицілитися з них. Деякі види зброї досить важкі, навіть, якщо їх просто тримати в руках, не кажучи вже про переміщення та різні дії з ними» – ділиться враженнями Володимир, учень Хмельницького вищого професійного ліцею №11.

В рамках заходу фахівці з тактичної медицини НГУ продемонстрували засоби та методи надання першої невідкладної допомоги у складних бойових умовах, при пораненнях та інших станах, що загрожують життю постраждалого.

Учням також докладно розповіли  про навчання в Академії Національної гвардії України та здобуття військової спеціальності.

«Зараз я навчаюся в ліцеї на кухаря, але хочу добре здати ЗНО та вступити до Харківської академії Нацгвардії. Деякі мої друзі вже навчаються там. До того ж, я люблю спорт і завжди займалася ним, то це точно стане мені в нагоді під час навчання та майбутньої служби в Національній гвардії» – розповіла учениця місцевого професійного ліцею №8 Юлія Боровик.

День відкритих дверей в військовій частині 3053 НГУ вдався, про що свідчили захоплені очі присутньої молоді, безлічі питань до гвардійців про все, що вони бачили, бажання особисто випробувати зброю, обмундирування, зблизька познайомитися з військовою технікою. А ще – значна кількість сьогоднішніх відвідувачів з числа хмельницької молоді виявила бажання вступати до Академії НГУ та задумалась про можливість військової служби за контрактом в рядах Національної гвардії України.

Джерело

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS