Новини
Суспільство

Сергій Лабазюк: «Верховна Рада має зосередитися на прийнятті законів, що забезпечать ріст економіки»

Та підтримають подальші реформи в країні. Про це заявив народний депутат України під час виступу в залі парламенту. Як зазначив нардеп, парламент вже другий тиждень поспіль розглядає закон про державну мову.

 «Безумовно, це дуже важлива ініціатива для утвердження нашої державності. Але ми не маємо права стільки часу витрачати на один проект. Країна, люди чекають від нас реальних кроків», – наголосив він.

За словами Сергія Лабазюка, Рада має оперативно проголосувати в цілому за закон про мову і дати можливість парламенту рухатись далі, приймати ключові рішення, що дозволять посилити боротьбу з бідністю та зупинити катастрофічну трудову міграцію.

За даними Світового банку, в найближчому майбутньому Україна опиниться серед 40 країн світу, які зіткнуться з нестачею робочої сили. Вже зараз на заробітках – близько 6 мільйонів українців. При цьому всередині країни – гострий дефіцит робітників вже відчувають на собі в будівництві, промисловості, сільському господарстві та транспорті.

Тому Сергій Лабазюк закликав колег по парламенту разом з урядом створити умови, щоб наші громадяни могли реалізувати себе на батьківщині, забезпечити можливість для розвитку малого та середнього бізнесу, який є основою добробуту провідних країн.

При цьому нардеп закликав колег по парламенту підтримати проект постанови №9173 «Про впровадження системи дуальної освіти у Хмельницькій області», який ще наприкінці минулого року був підтриманий  профільним комітетом і рекомендований для голосування  в сесійній залі.

«Питання повернення престижності робітничих професій допоможе і бізнесу, і країні в цілому вибратися із ями», – додав Сергій Лабазюк.


PR
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS