Новини
Культура

У Хмельницькому проспівають легендарну історію українських емігрантів

Академічний симфонічний оркестр, хор і балет академічного ансамблю пісні і танцю “Козаки Поділля” та солісти Хмельницької обласної філармонії 10 квітня зі сцени закладу розкажуть хмельничанам давно знайому історію на новий лад. 

Оперета «Гуцулка Ксеня» була написана за мотивами однойменної пісні у 1938 році. Автором музики та лібрето виступив сам Ярослав Барнич, який подарував світу вражаючу мелодраматичну історію у стилі «українського танго».

За сюжетом до Ворохти у 1939 році приїжджають з США українські емігранти, для того, щоб знайти молодому хлопцю наречену в Карпатах. Проте їх наміри не такі й прозорі. Дід заповідав йому мільйон доларів, але з умовою, що він повинен собі знайти на історичній батьківщині «свідому українку». У полоні прекрасної музики, сплетінь захопливого сюжету та блискучої гри артистів філармонії оперета здивує своєю сучасністю та простотою, близьким і зрозумілим українським контекстом, в якому кожен із присутніх у повній мірі відчує себе справжнім учасником цієї неймовірної феєрії.

Де: Хмельницька обласна філармонія. Коли: 10 квітня о 18.30.  Скільки: 80-100-120 грн.

  • Диригент-постановник – Олександр Драган
  • Режисер-постановник – Богдана Латчук
  • Хормейстер – Катерина Дробіт
  • Концертмейстер – Мирослава Слєсар
  • Балетмейстер-постановник – Олена Єфімчук
  • Художники-постановники – Олена Янчук та Ірина Соломко-Міхальська.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS