Новини
Інфраструктура

Мешканцям Славути пояснили, чому не вимикають опалення в місті

Зважаючи на підвищення температури зовнішнього повітря, славутчани звертаються з проханням знизити температуру теплоносія у батареях або ж  взагалі вимкнути централізоване опалення, повідомляє сайт Славутського міськвиконкому.

На що мешканцям міста відповіли, що “у звʼязку із потеплінням, КП «Славутське ЖКО» мінімізувало, наскільки це технологічно можливо, подачу тепла до споживачів різних категорій. Регулювання подачі теплоносія відбувається відповідно до середньодобової температури, а не пікової температури протягом дня. Важливо відмітити, що робота котелень – це складний технологічний процес, так як більшість діючих котлів високопотужні. Тому вимкнення опалення, так само як і його старт, займає чимало часу. Тимчасові дії із призупинення теплопостачання можуть стати причиною порушень у мережі та призвести до значних енерговитрат.

На запуск агрегатів витрачається велика кількість теплоносія. Відтак припинення подачі тепла в будинки у зв’язку з тимчасовою теплою погодою, а за тим – новий запуск котелень значно сильніше відобразиться у “платіжках”, які мешканці міста отримають в кінці місяця. Окрім цього, не потрібно забувати й про те, що у місті функціонують садочки та школи, які залежні від централізованого опалення.

Припиняти подачу тепла в будинки недоцільно як з економічної, так і з технічної точки зору. Тому наразі значно доцільніше утримувати температуру в мережах на мінімальному рівні, ніж повністю вимикати подачу тепла”.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS