Новини
Політика

Роман Мацола: жодного пропущеного засідання та ефективна робота у парламенті

Народний депутат 5-й рік представляє інтереси мешканців Полонського, Славутського та Шепетівського районів у Верховній Раді України. Над чим працював народний депутат впродовж минулого року: які законопроекти подавав та котрі питання вирішував? Про це – далі.

Впродовж 2018 року Роман Мацола – один з небагатьох депутатів, хто не пропустив жодного пленарного засідання сесій Верховної Ради. Також взяв участь в  усіх засіданнях профільного Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності.

Головна робота народного депутата – написання та прийняття законів. За рік Роман Миколайович подав до парламенту 42 законопроекти. Дев’ять документів за співавторства Романа Мацоли у 2018-му стали законами і почали діяти. Серед них Закони:

– про добровільне приєднання сіл, селищ до територіальних громад міст обласного значення;

– про посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми;

– про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству;

– про захист здоров’я та інтересів споживачів та гарантування їх прав на інформацію про харчові продукти.

Для вирішення важливих питань українців, Роман Мацола часто звертався з депутатськими запитами та зверненнями. Так, за минулий рік він підготував понад 600 звернень. Також з президії Верховної Ради зачитали 76 запитів депутата, з яких близько 50 стосуються проблем округу. Це запити:

– щодо суттєвого збільшення рівня пенсії для сільського населення;

– щодо проведення об’єктивного розслідування у справах зниклих безвісти учасників АТО;

– щодо збереження доріг та збільшення кількості пересувних пунктів габаритно-вагового контролю транспортних засобів на автомобільних дорогах Хмельниччини;

– щодо забезпечення широкосмугового доступу до мережі Інтернет та мобільного зв’язку в Хмельницькій області;

– щодо надання невідкладної медичної допомоги у лікуванні  онкохворих дітей та розгляду питання про направлення їх на лікування за кордон;

– щодо забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет;

– щодо виділення субвенції на оплату праці медичним працівникам Шепетівської центральної районної лікарні та вузлової лікарні;

– щодо збереження трудового колективу локомотивного депо Шепетівка в процесі реформування ПАТ “Укрзалізниця”;

– щодо дофінансування освітньої субвенції Славутського району;

– щодо зриву опалювального сезону на 2018-2019 рр. в місті Шепетівка;

– щодо розподілу та виплати  передбаченої законом субвенції на компенсацію ризику населення, яке проживає на території 30-ти км зони спостереження;

– щодо передбачення коштів на реалізацію проекту “Реконструкція водопровідних мереж в м. Полонне та по ділянці Понінківського водопроводу”;

– щодо передбачення коштів на завершення будівництва дитячого відділення на 60 ліжок з поліклінікою на 300 відвідувачів на добу Шепетівської ЦРЛ.

Щоб привернути увагу та акцентувати на актуальності вирішення цих та інших проблем, Роман Мацола 12 разів публічно виступав під час пленарних засідань та 7 разів на парламентських брифінгах.

Регулярні зустрічі з мешканцями та співпраця на місцях

Аби якісно представляти інтереси мешканців округу у Верховній Раді, Роман Мацола ретельно вивчає проблеми та думки громадян. Регулярно, у кожному селі, селищі та місті, він проводить зустрічі з мешканцями, громадськими активістами, ініціативними групами, керівниками та представниками органів місцевого самоврядування. Впродовж 2018 року депутат здійснив 400 робочих зустрічей з виборцями свого округу, в тому числі 123 особистих прийоми.

Для безперервної комунікації на окрузі діє 3 громадських приймальні депутата: у Полонному, Славуті та Шепетівці. Впродовж 2018 року до них звернулися майже 6 тисяч громадян. В результаті було розглянуто 1296 звернень до Романа Мацоли.

Залучення додаткових державних коштів

Щоб допомогти у вирішенні актуальних проблем, у 2018 році народний депутат України Роман Мацола додатково залучив майже 100 мільйонів гривень з державного бюджету. З них 18 мільйонів – кошти субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів. Їх витратили на підтримку та впровадження реформ України і державних програм різних галузей.

Ще 80 мільйонів гривень виділили на ремонт та облаштування інфраструктури автомобільних доріг. Завдяки наполегливості народного депутата та його неодноразовим зверненням до Служби автомобільних доріг, вдалося відстояти актуальність виділення коштів та відремонтувати дороги у селах Городище, Серединці та Судилків Шепетівського району, а також у селі Ганнопіль на Славутчині. На наступний 2019 рік вже заплановані ремонтні роботи автошляхів сіл Берездів, Кутки, Селичів Славутського району, Велика Шкарівка Шепетівського району та вулиці Лесі Українки в м. Полонному.

Підтримка та підсилення медичної реформи

Впровадження реформ – це складова стратегії розвитку України. Роман Мацола підтримує державну політику і сприяє створенню європейських стандартів життя. Але впровадження реформ – це довготерміновий процес. Часто у цей перехідний період є велика потреба у підсиленні та допомозі.

Щоб якісно запустити реформу первинної ланки медицини на місцях бракувало консультативної та технічної підтримки. Роману Мацолі вдалося залучити експертів у Славуту, Полонне та Шепетівку, які допомогли у розробці необхідної документації. Як результат – реформування у трьох районах розпочали в числі перших.

Окрім консультативної, паралельно медзаклади отримали технічну підтримку. Завдяки сприянню Романа Мацоли додатково виділили кошти з субвенції на соціально-економічний розвиток регіонів. Лікарням Славути, Полонного та Шепетівки закупили нову комп’ютерну техніку, медичне обладнання та меблі. Для впровадження реформи ці ресурси були вкрай необхідними.


PR
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS