Новини
Суспільство

Хмельницькі комунальники працюватимуть у норвезькому спецодязі

Кольорові брюки і комбінезони, захисні жилети, літні шорти, каски і спеціальне робоче взуття – від гумових чобіт до літніх кросівок. Дві тони гуманітарного благодійного вантажу з норвезького міста Молде отримала християнська місія «Допомога». І подарувала хмельницьким комунальникам. Про це йдеться у сюжеті МТРК Місто.

На закупівлю спецодягу для хмельницьких дорожників щороку витрачають сто тисяч гривень. Спецодяг стане у нагоді понад 130 працівникам.

Для працівників житлово-комунального господарства спецодяг купують, як правило, на сезон. На це з бюджету міста витрачають до двох тисяч гривень на людину.

Такий подарунок місту – суттєва економія для бюджету, адже лише пара спецвзуття відомої світової фірми коштує 100 євро. Та головне – придбати одяг такої якості для міських комунальників в Україні нереально.

«Дві тони абсолютно нового спеціального одягу і спецвзуття – це те, на чому зараз суттєво зекономить міський бюджет, на чому зекономлять комунальні підприємства. І якість в роботі для наших працівників зовсім інша. Працювати в новому якісному європейському одязі, я думаю, набагато ефективніше і комфортніше», – каже Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

Наразі у місті діють понад 30 комунальних підприємств. Серед них працівники «Спецкомунтрансу», зеленого господарства, дорожники. За два тижні комунальники міста працюватимуть уже у новому спецодязі.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS