Новини
Інфраструктура

На хмельницькому пляжі роблять «косметичний ремонт»

Понад 10 років тут господарював приватник. За цей час ні кабінки для переодягання, ні сонцезахисні парасолі не мінялися жодного разу. Про це йдеться у сюжеті МТРК Місто.

«І трава, і бур’ян, і набагато менша пляма самого піску, ніж вона була до того. Наполовину знищені, поломані, погнуті сонцезахисні «грибочки», абсолютно прогнилі фонтанчики питні, які, між іншим, торік пів сезону не працювали», – коментує начальник управління житлово-комунального господарства Василь Новачок.

Минулого року приватна фірма погодилася передати пляж місту. Тепер він – у комунальній власності. Цього тижня на березі Південного Бугу взялися наводити порядок. Почали із заміни  роздягалень – замість старих тут встановлять нові, тримісні. Перша така кабінка із лавками всередині уже стоїться на пляжі.

«Підрядна організація робить нові сонцезахисні «грибочки». Не впевнений, що ми зможемо їх цього року встановити всі нові в такій кількості, в якій вони були, але частково ми їх оновимо. Буде замінено три роздягальні і буде встановлено три нових якісних питних фонтанчики. Крім того, ми вирівняємо саму лінію пляжу, приберемо водорості з річки і завеземо свіжий пісок», – додає Василь Новачок.

Заміна кабінок і фонтанів коштуватиме бюджету міста 125 тисяч гривень. У 200 тисяч обійдуться нові дерев’яні парасолі. Стільки ж піде на придбання піску і вирівнювання лінії пляжу. Більшість робіт комунальники обіцяють завершити до 1 червня – саме тоді у Хмельницькому стартує купальний сезон.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS