Новини
Політика

Послухати Порошенка у Хмельницькому прийшло близько десяти тисяч осіб

Президент України виступив на Майдані Незалежності в обласному центрі. Послухати гаранта прийшли та приїхали близько 10 тисяч хмельничан та краян з різних райцентрів області. Чимало присутніх тримали у руках синьо-жовті стяги, а також прапори  із передвиборчим гаслом Петра Порошенка «Ми йдемо своїм шляхом».

Президент виступав зі сцени майже годину. Під час промови згадував про такі регіональні об’єкти, як  кардіодиспансер, обласна клінічна лікарня, музичний коледж та Палац спорту,  у зведенні та реконструкції  яких задіяні, зокрема, і кошти державного бюджету.

Найдовше Петро Порошенко говорив про здолання бідності. Зокрема, про монетизацію субсидій та намір щомісячно виплачувати сім’ям за третю дитину допомогу в розмірі прожиткового мінімуму. А також про доплати тим, хто отримує мінімальну пенсію. Вони, за словами Петра Порошенка, стали можливими завдяки коштам, сплаченими автовласниками за пільгове розмитнення.

«22 лютого, коли завершився пільговий період розмитнення, міністр фінансів о 24 годині доповіла мені: на рахунок Пенсійного фонду надійшло 13 мільярдів 600 мільйонів гривень. Всі ці кошти мають бути виплачені пенсіонерам, які зараз отримують мінімальні пенсії. Ця компенсація складає 2410 гривень», – зазначив Петро Порошенко.

Ще один крок зі здолання бідності – а саме монетизацію субсидій – Петро Порошенко охарактеризував так: «Я дякую уряду, що він підтримав мою пропозицію, і ми сказали виплатити людям гроші готівкою. Лютий і березень у нас були теплішими. Тому Україна спожила на 32% менше газу. Ці гроші раніше осідали у газових компаніях. Зараз, навіть якщо споживання буде менше, 32% все одно залишиться у кишені пенсіонера».

Наостанок Петро Порошенко висловив упевненість в тому, що завдяки підтримці виборців здобуде перемогу вже у першому турі – 31 березня.

Безпеку на Майдані Незалежності у Хмельницькому забезпечували декілька сотень правоохоронців різних підрозділів. Силовики стояли навколо сцени та поблизу адміністративних будівель. Під час візиту Петра Порошенка у Хмельницький обійшлося без провокацій.


PR
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS