Новини
Суспільство

У Шепетівці водія ветлікарні засудили до виправних робіт

Шепетівський міськрайонний суд визнав винуватим у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження, водія районної державної лікарні ветеринарної медицини та призначив йому покарання – 2 роки виправних робіт, з відрахуванням на користь держави 20% від заробітку, без позбавлення права керувати транспортними засобами, повідомляє прес-служба Хмельницького апеляційного суду.

За вироком, ввечері 16 листопада 2017 року обвинувачений, керуючи службовим транспортом, «порушив вимоги п.1.5, п.2.3 (б), 12.2, 12.3 Правил дорожнього руху України, оскільки  при зміні дорожньої обстановки – після виникнення небезпеки для руху, не був достатньо уважним та несвоєчасно прийняв міри до зменшення швидкості руху та зупинки  транспортного засобу» – та наїхав на пішохода, що перетинав проїжджу частину вулиці.

У результаті ДТП потерпілий отримав травми легкого та середнього ступені тяжкості, а водій автівки постав перед судом.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав частково. Погоджується, пішохода травмував, та от тільки Правил дорожнього руху не порушував: їхав з безпечною швидкістю, побачивши пішохода, почав екстрено гальмувати, але уникнути наїзду не вдалося. Зауважує, що було темно, потерпілий, одягнений в темний одяг, переходив дорогу в невстановленому місці – тож сам і спричинив аварійну ситуацію.

Згідно з висновками авто-технічної експертизи, на момент аварії автомобіль був справний, рухався зі швидкістю близько 40 км/год і водій не був позбавлений технічної можливості уникнути наїзду, якби вчасно застосував екстрене гальмування.

«Суд враховує, що обвинувачений вчинив злочин середньої тяжкості, вперше притягується до кримінальної відповідальності, офіційно працевлаштований … є учасником проведення антитерористичної операції, одружений, має на утриманні двоє малолітніх дітей…вчинив злочин з необережності, при цьому не перебував в стані алкогольного сп’яніння, робота останнього пов’язана із керуванням транспортними засобами і є єдиним джерелом доходу, і приходить до висновку, що обвинуваченому слід призначити покарання не пов’язане з обмеженням волі, у виді виправних робіт, без призначення додаткового покарання у виді позбавлення права керувати транспортними засобами», – ідеться у вироку суду, який не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS