Новини
Суспільство

На Хмельниччині почали діяти клуби активного довголіття

Запрацювали вони у Славуті, Полонному та Шепетівці. Мешканці літнього віку виявили бажання створити об’єднання, в межах якого люди старшого покоління змогли б підтримувати один одного, допомагати за потреби, а також спільно проводити цікаве та якісне дозвілля.

По допомогу в організації та створенні клубу “Активне довголіття” ініціативні групи звернулися до народного депутата України Романа Мацоли.

«Перехід на заслужений відпочинок у людей пенсійного віку не завжди виправдовує очікування. Замість розвиватися та насолоджуватися життям, часто буває навпаки: у них зменшується коло спілкування, знижується фізична активність, зникає якісне дозвілля. Життя стає одноманітним, нецікавим та депресивним. Аби цього не сталося, ми посприяли у створенні клубів «Активне довголіття», – розповідає Роман Мацола.

Під час першого засідання учасники Клубів визначилися з напрямками діяльності об’єднання та запланували регулярні зібрання. У задумах – зустрічі з цікавими особистостями, майстер-класи, заняття з гімнастики та лікувальної фізкультури, міні-тренінги, участь у виставках та флеш-мобах, екскурсії історичними та святими місцями, а також тематичні чаювання та вечори поезії. Все це дозволить урізноманітнити буденність людей поважного віку та показати яким може бути життя на пенсії.

«Клуб «Активне довголіття» – це можливість стати кращим, знайти себе та навіть долучитися до розвитку власного міста чи села. Запрошуємо усіх бажаючих долучатися», – наголошує координаторка проекту, керівниця БФ «Інститут солідарності громад Романа Мацоли» Любов Паразінська.


PR
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS