Новини
Суспільство

Хмельницькі рятувальники отримали нове житло

Сапер Андрій Молін на квартиру чекав 20 років – саме стільки чоловік працює надзвичайником. Тепер разом із дружиною та двома дітьми житиме у двокімнатному помешканні.

Крім того, ключі від нових квартир днями отримали ще 20 рятувальників області. Всі вони мешкатимуть у триповерхівці на території колишньої військової частини ДО160 у мікрорайоні Ракове. Приміщення житлового будинку колись було овочесховищем.

«Побудований за кошти державного бюджету. Було виділено 10 мільйонів гривень. Нічим він не відрізняється від інших будинків в плані умов проживання. На Хмельниччині ми почали давати квартири в 2016 році, а до цього останні квартири отримували в 2009 році. І то це було так – одна-дві, максимум три квартири», – зазначив голова ДСНС України Микола Чечоткін.

Цей будинок став шостим житловим на території військової частини. До кінця року тут ще одне приміщення почнуть реконструйовувати під квартири.

«Люди зневірилися, що будуть давати квартири. За три роки ми дали 79 квартир, а на чергу стало 180 чоловік. Люди повірили в те, що можна дійсно служити, можна працювати, можна отримувати житло», – прокоментував  начальник ГУ ДСНС  України у Хмельницькій області Едуард Бартко.

Окрім ключів від помешкань, вогнеборцям передали і нову техніку – п’ять пожежно-рятувальних автомобілів на базі «МАЗу», п’ять спеціалізованих легковиків. За три мільйони гривень з обласного бюджету для обласного управління ДСНС придбали пожежно-штабну автівку на базі Renault Master  та аварійно-рятувальну машину на базі Ford Ranger.

Автівок, нашпигованих сучасним обладнанням і спецзасобами, рятувальники раніше не мали.

Також вогнеборці отримали гуманітарну допомогу – 160 комплектів захисного одягу, шоломи, пожежні куртки, маски та засоби захисту органів дихання та очей.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS