Новини
Дозвілля

У Хмельницькому про безпеку руху подбали по-модному

Протягом двох днів у місті, в приміщенні колишнього ТЦ “Європа”, проходив всеукраїнський конкурс «Прорив легкої промисловості України». Такий захід вже вчетверте проводить «Національне галузеве партнерство в легкій промисловості України» разом із Асоціацією швейних училищ України. Цей конкурс популяризує професійну освіту та робочі спеціальності. Участь у ньому беруть плизько півсотні закладів професійної освіти із всіх регіонів України.

Тематика колекцій, об’єднаних під гаслом “Безпека як тренд”, була  присвячена популяризації безпеки дорожнього руху серед молоді. В Україні поки що законодавчо не закріплений обов’язок громадян носити у темну пору доби одяг зі світловідбиваючими елементами. Але, як показує досвід багатьох європейських держав, саме така дрібничка, як світлоповертаючий флікер на одязі, дозволяє суттєво знизити кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів та велосипедистів. 

В розробці дизайну колекцій необхідно було знайти оптимальне рішення для створення актуального сучасного одягу відповідно до модних трендів та можливості впровадження його в масове виробництво. Адже “для того, щоб цей тренд став масовим в Україні, окрім розробок безпечного одягу, необхідно, щоб його виробництво підтримала промисловість. Тому на показ було запрошено представників виробників одягу», – зазначила одна з організаторів конкурсу, радник Міністра освіти і науки України, голова Національного партнерства в легкій промисловості України Голда Виноградська.

На подіумі перед глядачами продемонстрували 45 різних колекцій у трьох номінаціях:

1. Сучасні шкільні колекції.

2. Сучасні молодіжні колекції.

3. Сучасні спортивні колекції.

Долучилися до конкурсу й ті, для кого безпека руху на дорогах є щоденним завданням, – поліцейські.

— Сьогоднішній захід для нас особливо важливий. Переглядаючи статистику, ми розуміємо, що, майже не буває такого дня, щоб на теренах нашої області не ставалося дорожньо-транспортної пригоди, у яких хтось отримує травми чи гине. Причому, більшість ДТП стається у темну пору доби. Лише за минулий рік 363 людини стали жертвами ДТП, і серед них чимало велосипедистів, пішоходів, дітей. Коли ми аналізуємо такі автопригоди, то розуміємо, що в багатьох випадках винні не лише водії, які були за кермом, а й ті громадяни, які не подбали про власну безпеку, зробивши себе помітними у темний час доби. Тому на сьогоднішній показ мод, тема якого «Безпека як тренд», ми покладаємо велику надію, – зазначив начальник управління превентивної діяльності ГУНП в Хмельницькій області Дмитро Міхалець.

На модний показ завітали також байкери з мотоклубу «Маd brothers», які розповіли, наскільки важливо учасникам руху бути видимими у темряві та за поганих погодних умов.

 

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS