Новини
Екологія

Хмельничан просять долучитися до “Години Землі” і вимкнути світло

Хмельничани зможуть долучитися до всесвітньої акції “Година Землі 2019”, яка відбуватиметься 30 березня. Про це повідомляється на сайті міської ради.

Як зазначається, 30 березня о 20:30 (за місцевим часом) Україна разом з усім світом відзначатиме наймасштабнішу природоохоронну подію, що була започаткована Всесвітнім фондом природи WWF – Годину Землі. На підтримку всесвітньої кампанії у тисячах міст та містечок Планети символічно вимкнуть зайве освітлення будівель та пам’яток, люди та організації проводитимуть різноманітні флешмоби, концерти та освітні заходи.

В Україні минулого року Година Землі об’єднала більше 75 міст, зусилля більше 80 організацій, 60+ компаній та 60+ навчальних закладів. Десятки ресторанів та кафе запросили своїх відвідувачів провести суботній вечір у романтичній атмосфері при свічках. По всій країні відбулися святкові акустичні концерти з виступами місцевих музичних колективів, вогняні шоу, перегляди фільмів на екологічну тематику, еко-ярмарки, велопробіги, еко-забіги та інші заходи на підтримку Години Землі.

Тож встигніть стати частинкою найбільшої природоохоронної кампанії світу – Години Землі. Більше інформації ви знайдете на офіційному веб-сайті кампанії.

Але варто пам’ятати, що Година Землі – це тільки символ, всесвітній флешмоб. Допомагайте природі щодня заради нашого добробуту та майбутнього наступних поколінь. #connect2Earth, зловіть свій зв’язок з Землею!

Довідково. Година Землі “народилася” у Сіднеї, Австралія, у 2007 році, коли 2,2 мільйона домівок та організацій вимкнули світло на одну годину. Вже через рік ця подія стала світовою екологічною ініціативою, до якої долучилися більше 100 мільйонів людей у 35 країнах світу. Всесвітньо відомі пам’ятки, зокрема міст Ґолден Ґейтс в Сан-Франциско, Колізей у Римі та Таймз-Сквер у Нью-Йорку на годину згасили свої вогні як символ надії на активні дії у боротьбі зі зміною клімату, які щогодини стають все більш невідкладними. Україна приєдналася до кампанії у 2009 році.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS