Новини
Бізнес

На Хмельниччині збудують завод із переробки мінералів

На Хмельниччині запланували будівництво заводу з переробки глауконітових пісків. Підприємство має з’явитися у селі Солобківці Солобковецької об’єднаної територіальної громади Ярмолинецького району. Про це повідомляється на сайті ОТГ.

За інформацією прес-служби, передбачається виробництво екосорбенту та мінерального добрива глауконіту з річною потужністю переробки 50 тис. тонн глауконіткварцових пісків. Необхідний обсяг фінансування – 8 млн 442,5 тис. доларів.

“Проект передбачає експлуатацію родовища в с.Круті Броди площею 1,63 га, та будівництво заводу в с. Солобківці площею 1 га. Розроблений та пройшов державну експертизу робочий проект кар’єра з видобутку сировини. Також сформульований бізнес-план будівництва”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, родовище глауконітових пісків знайшли під час будівництва артезіанської свердловини в південній окраїні села Солобківці на глибині 14 метрів.

Довідково. Глауконіт – натуральний природний мінерал осадового походження. Сучасні екологотехнологічні дослідження виявили для нього цілий ряд універсальних корисних властивостей, які можна успішно, без негативних наслідків для навколишнього середовища, людей і тваринного світу використовувати в різних сферах життя. Унікальність глауконіту полягає в його високих іонообмінних, буферних і сорбційних властивостях. Глауконіт здатний поглинати і нейтралізувати токсичні речовини, одночасно виділяючи необхідні для відтворення природних процесів у ґрунтах, воді та живих організмах хімічні елементи, активізувати життєдіяльність мікрофлори та бактерій, які значною мірою прискорюють встановлення природного балансу, покращувати обмін речовин.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS